• Announcements

  • AssAssiN

   Regulament General   04/12/2019

   Acest regulament se aplica pentru toate categoriile de membri inregistrati in comunitatea www.top-gaming.ro
   Regulamentul este aplicat in toate categoriile apartinatoare forumului deoarece indiferent de grad, regulamentul este scris si respectat de toata lumea.


   1. Username/profil/avatar/semnatura
   1.1 User name/Display name sa nu contina cuvinte vulgare sau tenta rasista. Sa fie diferit de cel al persoanelor din echipa administrativa a forumului.
   1.2 Avatarul/Semnatura sa nu contina poze pornografice/tenta rasista sau care fac referire la acte de cruzime fata de oameni/animale. Interzise sunt si imaginile de tip 'NSFW' (not safe for work) deoarece printre noi sunt si membrii ce ne viziteaza de la locul de munca ori spatii publice, in aceasta categorie se incadreaza in general pozele adulte +18
   1.3 Semnatura trebuie sa contina doar o poza deoarece semnatura nu reprezinta o galerie de poze si wallpapers.
   1.4 Este interzisa atasarea clipurilor video in semnatura.
   1.5 Inregistrarea mai multor conturi de pe aceasi adresa IP (Internet Protocol) este sanctionata cu suspendarea permanenta a tuturor conturilor/stergerea contului.

   2. Deschiderea unui nou topic (thread)
   2.1 Asigurati-va ca sunteti in categoria potrivita inainte de a deschide un nou topic.
   2.2 Folositi-va de 'Search' inainte de a deschide un topic deoarece este posibil sa existe deja un topic cu aceasi linie de subiect.
   2.3 Dati un titlu sugestiv topicului deschis pentru a primi un raspuns cat mai rapid posibil.
   2.4 Nu este permisa deschiderea sau sustinerea prin postare a subiectelor (topic) ce sunt menite sa stocheze informatie irelevanta ca urmare incalcandu-se regulamentul privind off-topic/post-hunt etc.

   Exemplu: Daca intampini greutati la schimbarea avatarului, nu pui un titlu sec "problema" ci pui "problema schimbare avatar" astfel atunci cand un administrator ori moderator cauta problemele dupa cuvintele cheie "problema" , "avatar" , "schimbare" sa iti gaseasca mai rapid topicul si sa te ajute.

   3. Limbajul
   3.1 Folosirea unui limbaj vulgar aduce de la sine suspendarea permanenta pe forum
   3.2 Nu toleram insultarea membrilor inregistrati in comunitate indiferent de limba (in engleza, germana orice alta limba). Provocarea la cearta/injurii fiind de asemenea pedepsita cu suspendare temporara ori permanenta de la caz la caz.
   3.3 Jignirea cu tenta rasista este sanctionata cu suspendare permanenta.
   3.4 Sanctiunile sunt aplicate si in cazul mesajelor private (PM) din forum
   3.5 Limbajul neadcvat reprezinta si cenzura partiala a cuvintelor vulgare.

   4. Reguli de postare
   4.1 Off-topic/post-hunt/spam
   4.1.1 Off-topic reprezinta un post ce nu are legatura cu subiectul topicului respectiv. Acest mod de a posta nu este permis.
   4.1.2 Post-hunt face referire la posturile ce au la baza cantitatea lor nu si intelesul. Posturile ce contin un text sec ori raspunsurile "generice" se considera post-hunt.

   Exemplu: "salut" "tare" "frumos" "misto"
   Raspuns "generic" reprezinta afirmatiile ce nu sunt reale ori nu au nici o legatura cu subiectul, exemplu "Imi place jocul, l-am jucat si e fain" poate fi considerat raspuns "generic" deoarece nu este un raspuns dezvoltat ori inconstient despre subiectul respectiv. 

   4.1.3 Daca s-a incalcat regulamentul printr-un post, cei ce vor sustine printr-un text "closed si warn" , "Ban bann" vor fi sanctionati pentru post-hunt. Pentru a reclama/anunta utilizati comanda report situat sub avatarul celui pe care doriti sa il raportati.
   4.1.4 Spam defineste postarea excesiva intr-o anumita categorie cu topicuri/posturi inutile sau cu acelasi subiect/raspuns.

   4.2 Dublu-post
   4.2.1 Nu este permisa dubla-postare, utilizati butonul edit. Nu este considerata dubla-postare daca cele doua posturi au fost aplicate la un interval mai mare de 24 de ore.
   4.2.2 Nu se considera dubla-postare daca intervalul este unul de cateva secunde deoarece se poate produce un conflict de conexiune ce are ca efect o rapida dubla-postare.

   4.3 Utilizarea excesiva/abuziva a colors/smiley/fontsize este interzisa
   4.3.1 Colors, fontsize sunt utilizate pentru a scoate in evidenta o idee, un fragment dintr-o propozitie nu pentru a "picta" orice post/subiect.
   4.3.2 Membrii ce incalca majoritate regulamentele 4.1 / 4.2 / 4.3 pot risca sanctionarea prin stergerea partiala sau totala a posturilor de pe forum estimandu-se un procent de 90% spamuri. Astfel recomandam, membrii ce incurajeaza Off-topic sau Post-hunt sa renunte la aceasta idee deoarece vor avea toate posturile sterse iar timpul este pierdut.

   5. Pirateria (warez)
   5.1 Interzisa este deschiderea oricarui subiect despre piraterie (warez)
   Urmatoarele subiecte vor duce la suspendare permanenta fara drept de apel:
   Instructiuni, discutii sau adrese despre cum ruleaza un program piratat, includem si crack-urile.
   Cererea sau publicarea de serial number-uri sau crack-uri.
   Cererea sau publicarea de DLC-uri.
   Cererea sau publicarea de trackere. (sursa torrente)
   Adrese de descarcare a unor aplicatii cu continut asupra careia nu aveti drepturi de autor. (exceptie adresele oficiale ce permit si lanseaza gratuit soft-ul lansat/creat de ei)
   Reclame serverelor private sau afirmatii ce sustin privatul gratuit.
   Exemplu: Afirmatiile de genul, hai joaca "moka" pe www.ewkew.ro decat sa joci pe oficial cu taxa lunara.

   6.Reclama\Spam
   6.1 Reclama face referire la prezentarea unui site in scopul de a atrage cat mai multi vizitatori. Orice post, semnatura, avatar sau mesaj privat de acest gen va fi sanctionat cu suspendarea permanenta a membrului.
   Exemplu: Intrati pe cea mai tare comunitate www.qwieojm.netos care e cea mai tare comunitate din lume!
   6.2 Nu este considerata reclama precizarea unor pagini cu scop informativ.
   Exemplu: Un membru doreste sa isi achizitioneze o placa video iar alti membrii recomanda pagini sau magazine online in domeniu.
   6.3 Adrese cu redirectionari catre pagini ce prezinta niste oferte sunt interzise si duc la suspendarea temporara ori permanenta dupa caz, in aceasta categorie sunt incluse si adresele de referinta catre jocurile directe in browser.
   Exemplu: Da click sa castigi un iphone, Fa bani pe net cu click

   7. Report
   7.1 Utilizati functia report in cazurile incalcarii regulamentului ori considerarii unei nedreptati in caz de sanctionare. Neconformarea duce la ignorarea problemei si nerezolvarea ei.
   7.2 Reportul nu reprezinta mesajele private catre echipa administrativa, nu utilizati functia de report daca nu intampinati cu adevarat o problema.

   8. Regulamente pe sectiune
   8.1 Unele sectiuni ale forumului sunt guvernate separat de un regulament local. Recomandam citirea cu atentie a regulamentelor pentru a va asigura ca nu veti fi sanctionati.

   In atentia cititorului!

   • Necunoasterea regulamentului nu este o scuza plauzibila.
   • Inregistrarea unui cont pe forumul http://www.top-gamingi.ro/forum reprezinta acodrul in legatura cu regulamentul sus mentionat.
   • Incalcarea regulamentului este sanctionat dupa caz cu warn/suspend in functie de nivelul incalcarii sau daca membrul respectiv mai are la activ incalcari ale regulamentului.
   • Cererea de accese, grade pe forum este si ea interzisa. Persoanele din conducerea comunitatii vor selecta si contacta potentiali membri participanti la selectia si dezvoltarea echipei administrative.
   • In orice alta situatie neprevazuta de regulament, conducerea comunitatii are ultimul cuvant.
   • Regulamentul poate suferi modificari in timp, recomandam recitirea lui periodica, multumim
Sign in to follow this  
Followers 0
Puby λ #

[TUTORIAL] Configurare routere TP-LINK

Salut!

 

Am vazut ca multi dintre voi aveti probleme cand vine vorba de configurarea unui router wireless si, de multe ori chemati "maestrii" de la firma de la care aveti internet si pe deasupra va mai ia si bani.

 

Astazi va voi prezenta pas cu pas + poze(unde se poate) cum se configureaza un router TP-LINK. Eu am la indemana un TP-LINK WR740N. setarile si pasii sunt aproape identici la toate routerele wireless de la TP-LINK.

 • Pasul 1: Pornirea routerului si cablurile!

 

a) Aveti un incarcator cu o mufa. Bagati mufa in spatele routerului si bagati-l in priza! Daca pornesc beculetele inseamna ca functioneaza. usor pana aici, nu?

 

b) Dupa cum puteti observa, in spatele routerului dvs sunt niste mufe in care trebuie bagate niste cabluri. Printre acele mufe se poate observa o mufa colorata in albastru. Luati cablul de internet si bagati-l in mufa colorata diferit de celelalte. In cutia cu care a venit router-ul aveti un cablu ca acesta (desigur el are alta culoare, nu neaparat alba). Luati acel cablu si bagati un cap in oricare mufa a routerului, iar celalalt cap in mufa de internet a PC-ului dvs (este o singura mufa in care intra). Pasul acesta il faceti DOAR daca vreti sa aveti internet si pe PC!

Dupa ce ati facut toti pasii bagati routerul in priza (daca nu cumva era deja in priza).

 

 

 • Pasul 2: Configurarea routeului - conectarea la internet!

 

a) Intrati in orice browser doriti (de preferat Mozilla Firefox) si scrieti in bara de adrese (acolo unde scrieti www.google.ro de exemplu) si scrieti 192.168.1.1 (acest IP difera de la router la router. pentru a vedea ce IP de conectare aveti, uitati-va sub router, trebuie sa fie acolo scris un IP de genul acesta).

O sa va ceara Nume Utilizator si Parola. In amandoua campurile scrieti admin si dati enter. Felicitari, ati intrat in setarile routerului!

 

b) In partea stanga aveti Network. Dati click pe el, apoi click pe WAN. In partea dreapta aveti WAN Connection Type:. Aici setati pe PPPoE/Russia PPPoE.

Urmeaza PPPoE Connection:. Acolo scrieti Username & Password de la internet (chestia asta o gasiti in contractul cu firma de internet).

Dupa ce ati scris numele si parola, faceti setarile exact ca in poza de mai jos si dati Save.

 

2805u0x.jpg

 

 

 

 

 

 • Pasul 3: Configurarea routeului - Setarile de securitate!

 

a) Tot in setarile routerului aveti in partea stanga WIRELESS. Dati click pe el si intrati la Wireless Settings. In partea dreapta aveti urmatoarele:

- SSID: - Aici puneti ce nume vreti la router. Acest nume (nickname) o sa le apara tuturor celor care au un dispozitiv cu wireless si vrea sa se conecteze la reteaua dvs!

- Region: - Setati Romania.

- Channel: - Setati Auto

- Mode: - 11bgn Mixed

- Channel Width: - Auto

- Max Tx Rate: - Aici setati cea mai mare valoare pe care o are router-ul!

Bifati Enable SSID Broadcast

Dati Save si treceti la punctul b) !!

 

b) In partea stanga, la WIRELESS aveti Wireless Security. Dati click pe el. Aici, faceti exact ca in poza de mai jos (am dat eu zoom-out ca sa se vada tot):

 

29cnfxj.jpg

 

 

Dupa ce ati facut tot ca in poza, dati save si gata (posibil sa-si dea restart routerul. daca cere restart, dati OK!

 

 

 

ATENTIE!!

 

- Aici, daca nu vreti sa puneti o parola la router bifati Disable Security. DAR, nu va recomand asta, deoarece va poate face cineva rau! (gen factura mare la internet si toate cele)

 

-Daca vreti sa puneti o parola la router bifati cum am pus eu, DAR la PSK Passwoard puneti o parola greu de ghicit !! Parola pe care o puneti acum o sa o introduceti in laptop/telefon/tableta/ce vreti voi cand o sa vreti sa va conectati la wireless-ul dvs!

 

-Am pus ca prefix WINDOWS, dar aceste setari se pot face si pe LINUX si pe MAC!

 

 

P.S: Parola pusa de mine este asa simpla ca sa va arat un exemplu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0


CU STIMA SI RESPECT TOP-GAMING.RO